Vitaal in balans

De voordelen van medical taping bij een blessure

De voordelen van medical taping bij een blessure

Geplaatst op

Medical tape is een elastische soort tape die je kunt gebruiken bij blessures. De tape ondersteunt je spieren, zonder dat je hierbij inlevert op bewegingsvrijheid. Medical tape vermindert de kans op ontstekingen bij blessures, vermindert de kans op vochtophoping en vermindert de kans op zogenaamde houdingscorrecties. Een bijkomend voordeel van medical tape zijn het verminderen of voorkomen van uitstralende pijnen, zoals bijvoorbeeld hoofdpijn.

 

Tip: wil jij ervaren of medical taping effectief werkt bij jouw blessure? Ga eens langs bij een fysiotherapeut bij jou in de buurt dat gespecialiseerd in medical taping en ervaar de voordelen.

Medical tape als behandeling voor blessures

Medical tape is voor het behandelen van verschillende klachten en blessures geschikt. Zo kan medical tape worden gebruikt voor het behandelen van klachten die te maken hebben met spierblessures of het niet goed functioneren van bepaalde spieren. Medical tape kan worden gebruikt om slappe spieren meer op spanning te zetten terwijl overspannen spieren juist de benodigde rust krijgen. Hiernaast helpt medical tape met het verminderen van verschillende ontstekingen en het verminderen van verschillende ophopingen van vocht. Medical tape is ook geschikt voor het corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting. Medical tape ondersteunt spieren en gewrichten, behandeld verschillende soorten overbelasting zoals bijvoorbeeld de tennisarm en doet wat aan de belemmeringen in de bloedcirculatie en de afvoer van lymfe. Als laatste helpt de medical tape met het verminderen van pijn. Last van een blessure en kom je uit Nijmegen of omgeving? Kom eens langs bij Fysioprof voor een medical taping behandeling.

Andere voordelen van medical tape

De concrete voordelen van het gebruiken van medical tape bij het hebben van een vervelende blessure zijn dat de druk op de blessure direct verminderd wordt. Het gevolg hiervan is dat de pijn direct afneemt, zonder dat je belemmerd wordt in je bewegingsvrijheid. Hierdoor kun je uiteindelijk zorgen dat de sportblessure verholpen wordt en dat je je spierfunctie weer opbouwt. Medical taping gebeurt vaak door eerst een speciale lotion op de plek van de blessure te smeren voordat de tape wordt aangebracht. Vaak wordt de plek waar de blessure zit vrij gemaakt van haar, zodat de tape op deze manier makkelijker blijft zitten. Een partij die is gespecialiseerd in medical taping kan je helpen. 

 

Gerelateerde berichten

Microdosering van psilocybine: een nieuwe horizon in mentaal welzijn

In de afgelopen jaren heeft de interesse in microdosering van psychedelica, met name psilocybine, een opvallende opmars gemaakt. Psilocybine, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden