Vitaal in balans

Hoe je een gezond gebit realiseert

Hoe je een gezond gebit realiseert

Geplaatst op

Als het goed is wil iedereen beschikken over zo’n gezond mogelijk gebit. Om een gezond gebit te realiseren moet je er wel moeite insteken. Daarnaast zijn er ook nog spullen die je kunt gebruiken om je gebit er zo goed mogelijk uit te doen zien. In deze blog gaan we bespreken hoe jij je gebit ultiem gezond kan houden.

2 keer per dag je tanden poetsen

De meeste mensen hebben dit al meegekregen uit en opvoeding. Het komt omdat tweemaal daags tandenpoetsen het belangrijkste is om je gebit om een goed niveau te houden. Dit doet het dan net voor het slapen gaan en ‘s ochtends als je wakker bent, zeker net voor het slapen gaan.

Let op je voeding

Het is ook belangrijk dat je preventief op je voeding let. Hiermee bedoelen we met je ermee op moet passen moet je allemaal in je mond stopt. Als je namelijk allemaal suikerhoudende producten consumeert, dan kan dit heel slecht voor je gebit zijn. Daarnaast is bijvoorbeeld koffie ook niet bepaald goed voor je gebit en roken op helemaal niet. Als je er toch voor kiezen om een blikje cola opentrekken om erop te drinken dan is het best als je hem zo snel mogelijk leeg. Uit onderzoek is gebleken dat als jij een half uurtje over een blikje cola doet dat dat een stuk slechter is voor je gebit dan wanneer je hem binnen 10 minuten leeg drinkt.

Probeer dagelijks te flossen

Flossen is na tandenpoetsen het belangrijkste wat je kunt doen om je gebit gezond te houden. Je kunt heel gemakkelijk van die flosdraad kopen bij Kruidvat of in de supermarkt. Het is namelijk zo dat mensen met problemen meestal tandsteen vorming hebben dit kan je goed tegen gaan d.m.v. dagelijks flossen.

Conclusie

Er zijn dus een aantal maatregelen die ik de nemen om een gezond gebit te krijgen. Wil jij meer weten over hoe je een gezond gebit kan bereiken om even contact op te nemen met iSmile tandartsen. Uit eigen ervaring kunnen wij spreken dat dit specialisten zijn die weten waar ze het over hebben.

Gerelateerde berichten

Zo haal je het maximale uit je nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor je algehele gezondheid en welzijn. Het verbetert je stemming, verhoogt je productiviteit en helpt je lichaam...

Lees meer

Lange afstand wandelen? Zo bereid je je goed voor

Lange afstand wandelen is een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse sleur, de natuur te verkennen en fysiek actief te zijn. Of je nu...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden