Vitaal in balans

Mentale problemen door relatieproblemen

Mentale problemen door relatieproblemen

Geplaatst op

Relatieproblemen kunnen grote invloed hebben op je mentale gezondheid. Vaak heb je last van concentratieproblemen die invloed hebben op je werk. Bovendien slaap je vaak slecht waardoor je meer stress zal ervaren. Ook een verminderde eetlust kan een gevolg zijn van relatieproblemen. Al deze problemen zijn helemaal niet gek, en er is ook zeker een oplossing voor te bedenken. Stress is slecht voor je lichaam, en daarom is het van belang dat stress veroorzaakt door relatieproblemen zo snel mogelijk wordt opgelost. Een mogelijke oplossing hiervoor is relatietherapie, maar er zijn nog meer oplossingen die je eerst zelf kan proberen.

Ga het gesprek aan met elkaar

In een relatie is het super belangrijk om goed te blijven communiceren met elkaar. Wanneer je tegen problemen aanloopt in je relatie is de oorzaak hiervan heel vaak slechte communicatie. Wanneer je je irriteert aan dingen, werkt het niet om dit op te kroppen. Integendeel, spreek het juist uit, want alleen op die manier kan je partner er mogelijk iets aan veranderen. Spreek je irritatie wel op een rustige manier uit, zodat je je partner niet teveel aanvalt. Val je partner niet aan, want dit werkt averechts, maar probeer uit te leggen waarom het jou irriteert en wat jullie er aan kunnen doen om deze irritatie weg te nemen. Vaak is het een simpele oplossing waardoor jullie elkaar niet meer in de weg zullen lopen.

Trek jezelf even terug

Irritaties bouwen zich vaak op, wat heel erg vermoeiend kan zijn. Hierdoor vreten de relatieproblemen nog meer energie, en zul jij je nog vermoeider voelen. Je komt dan in een neerwaartse spiraal terecht, want door oververmoeidheid zul je je nog eerder gaan irriteren. Probeer daarom om af en toe even een moment voor jezelf te nemen, en jezelf even terug te trekken. Je kan ook je rust pakken met vrienden of met familie, zodat je wel wat afleiding hebt.

Komen jullie er samen niet uit?

Als bovenstaande tips niet genoeg meer zijn, kun je altijd nog relatietherapie aangaan. Veel mensen vinden relatietherapie maar iets engs, maar het is juist een mooi middel om jullie relatie weer een boost te geven. Je komt bovendien vaak veel over jezelf te weten, wat altijd mooi meegenomen is. Relatietherapeuten zoeken naar negatieve patronen in jullie relatie, en proberen deze te doorbreken.

Gerelateerde berichten

Microdosering van psilocybine: een nieuwe horizon in mentaal welzijn

In de afgelopen jaren heeft de interesse in microdosering van psychedelica, met name psilocybine, een opvallende opmars gemaakt. Psilocybine, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden