Op zoek naar een mondhygiëniste in Amsterdam, of ben je benieuwd wat een mondhygiëniste allemaal voor je kan betekenen? Dan ben je bij deze blog helemaal aan het goede adres. Maar voor we je vertellen waar je het beste terecht kan en welke specialisten hier geschikt voor zijn, is het belangrijk om eerst eens wat dieper in het onderwerp te duiken. Want wat doet een mondhygiënist nou precies, en waarom is een regelmatig bezoek zo belangrijk? In deze blog vertellen we je er graag wat meer over.

Wat doet een mondhygiënisten

Een mondhygiëniste is net weer even anders dan de tandarts zelf. Een tandarts controleert namelijk je gebit eerst en zal daarna je gebit behandelen wanneer nodig. Een mondhygiëniste is een specialist die zorgt voor hygiëne en het extra sterk maken van je gebit om juist problemen te voorkomen. Een mondhygiëniste behandeld dan ook niet alleen je tanden, maar zoals de naam het al zegt je gehele mond. Je hebt voor een mondhygiëniste dan ook geen tandarts verwijzing nodig en kunt dus een afspraak maken wanneer jij dat maar wilt.

Gevoelige tanden

Er is niets vervelender dan gevoelige tanden. Je hebt vast wel eens gemerkt, dat je een slok van je hete thee neemt of juist een hap van een ijsje wat veel te koud is. Je tanden kunnen hier enorm op reageren en onaangenaam aanvoelen. Bij gevoelige tanden komt het tandbeen in je gebit bloot te liggen, wat dit gevoel dus zo aanwezig maakt. Door een mondhygiënist te bezoeken kan er gekeken worden na het oplossen en beter behandelen van je gevoelige gebit. Een mondhygiëniste zal je dan ook adviezen meegeven die je gemakkelijk thuis kunt uitvoeren om dit probleem te voorkomen.

Tandvlees hoort er natuurlijk ook bij

Een mondhygiëniste kijkt niet alleen naar je tanden, maar naar je gehele gebit. Zo ook je tandvlees. Als je tandvlees gaat ontsteken is dit erg vervelend. Maar omdat al je tanden in dit tandvlees vast zitten is het extra belangrijk om dit goed te onderhouden, wil je je tanden ook goed gezond houden. Je kunt ontstoken tandvlees herkennen aan de rode kleur van je tandvlees of door bloed te zien bij het tandenpoetsen. Een mondhygiëniste zal je helpen bij het behandelen en adviseren van je probleem.

Een frisse adem

Heb je last van een slechte adem? Dan is het al helemaal belangrijk om je mond goed te laten reinigen. Het ontstaan van een slechte adem komt namelijk doordat bacteriën die zich nestelen in de mond. Dit kan achter in je mond, op je tong en tussen je tanden zijn. Deze bacteriën zorgen voor een smerige geur door de gassen die vrijkomen bij het verwerken van etensresten. Uiteraard kunnen lang zittende etensresten ook gaan stinken doordat het gaat bederven. Het is dan ook belangrijk om je mond geheel goed schoon te maken door goed te poetsen en te flossen. Vergeet dan ook zeker zo nu en dan je toch niet mee te nemen bij het poetsen. Ook spoelwater kan een hoop helpen.

Goede tandarts nodig voor algehele problemen of alleen een mondhygiëniste? Bezoek dan de Tandarts Amsterdam Studentist!