Vitaal in balans

Tips voor vitaliteit op de werkvloer

Tips voor vitaliteit op de werkvloer

Geplaatst op

Vitaliteit is een onderwerp dat steeds belangrijk wordt op de werkvloer. Hierbij hebben onderzoeken aangetoond dat vitaliteit zorgt voor betere prestaties en dus een hogere productiviteit. Om je als organisatie op voor te bereiden zullen we hieronder kort stilstaan bij een drietal tips die de vitaliteit op de werkvloer kunnen doen vergroten. Hierdoor zul je na afloop merken dat de productiviteit binnen jouw organisatie ook wordt vergroot.

Het volgen van een leiderschapstraining

Vitaliteit wordt voornamelijk doorgegeven vanuit het management. Om deze reden is het aan te raden om te kijken of je een leiderschapstraining kunt volgen. In een leiderschapstraining komt het onderwerp vitaliteit namelijk vaak aanbod waardoor je dit vervolgens in de praktijk kunt toepassen. Benieuwd naar het programma? Over het algemeen kun je het gehele programma online vinden zodat je van te voren direct inzichtelijk hebt wat je te wachten staat gedurende de sessies.

Stimuleren van vitaliteit

Naast het volgen van een leiderschapstraining is het ook aan te raden om vitaliteit te doen stimuleren binnen jouw eigen organisatie. Zo kun je bijvoorbeeld vitaliteit op de agenda plaatsen van een bespreking met het management. Hierdoor krijgt het hoge management inzichtelijk wat er wordt gedaan op vitaliteit en op basis hiervan kunnen stappen ondernomen worden om ervoor te zorgen dat dit in de praktijk beter wordt toegepast. Ben jij van plan om dit te gaan doen? Dan is het advies om een aantal punten op te zoeken die je kunt aandragen met daarbij een plan.

Organiseer vitaliteit dagen

Als je als medewerker of leidinggevende iets aan vitaliteit wilt doen, is het aan te raden om te kijken of je vitaliteit dagen kunt organiseren. Je kunt deze vitaliteitsdagen in verschillende manieren insteken, maar de insteek moet vooral zijn om de vitaliteit van elke deelnemer te doen vergroten.

 

Als we kijken naar leuke dagen die worden georganiseerd, zijn dit over het algemeen teambuilding activiteiten waar de benodigde sportactiviteiten in worden geïntegreerd. Hierdoor wordt het thema vitaliteit meegepakt net als teambuilding. Hierdoor sla je twee vliegen in één klap!

Gerelateerde berichten

Tips voor het bereiden van gezonde maaltijden in weinig tijd

In een wereld waar tijd kostbaar is en het leven drukker lijkt dan ooit tevoren, kan het een uitdaging zijn om gezonde maaltijden op tafel te zetten...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden