Vitaal in balans

Veel gebruikte sanitaire hulpmiddelen in de zorg

Veel gebruikte sanitaire hulpmiddelen in de zorg

Geplaatst op

In de zorg worden sanitaire hulpmiddelen veelvuldig ingezet. Van eenvoudige douchematten tot stoelen en steunen voor aan de muur. Er is werkelijk van alles dat de zelfstandigheid van veel mensen bevorderd. Bovendien zijn deze hulpmiddelen er in verschillende soorten en maten. Welke sanitaire hulpmiddelen er in de zorg het meest gebruikt worden lees je in dit artikel.

Maar ook heel specifieke hulpmiddelen als een douchebrancard of stoelen zijn te koop. Een goede oplossing vinden is dus dichterbij dan je denkt.

In dit artikel laten we je de veelgebruikte hulpmiddelen zien. Zo weet je niet alleen wat er veel gekozen wordt maar ook wat de mogelijkheden zijn. Het is goed om daarover na te denken. Zeker omdat het kiezen voor hulpmiddelen je kwaliteit van leven behoorlijk kan verbeteren.

Niet meer uitglijden

Veel mensen zijn bang om uit te glijden in de douche of op een toilet. Tijd om daar echt mee aan de slag te gaan. Je kunt hierbij denken aan het installeren van grepen, gelegenheid tot zitten te maken of voor antislipmatten te kiezen. Waardoor je de kans om echt onderuit te gaan aanzienlijk zal verkleinen. 

Steun en grepen

Het gaan zitten of juist blijven staan kan een behoorlijke aanslag op uithouding maken. Het is dan ook goed om te kijken  naar een steun, stoel of greep. Waar je bij het gebruik van de douche, het bad of naar het toilet gaan een stuk gemakkelijker zal worden. Omdat je niet langer hoeft te blijven staan of onzeker bent of het je wel zal lukken. Welke steunen en andere mogelijkheden er zijn is per aanbieder verschillend. Het is soms nodig om een expert naar de juiste oplossing voor jou te laten kijken.

Instapbad en extra opties

Dat je door een instapbad meer kwaliteit van leven zal ervaren hoeven wij je vast en zeker niet uit te leggen. Daarom kan het een goede optie zijn als je niet meer over de badrand heen kunt stappen. Je voelt je een stuk zekerder en bovendien kun je door de speciale antislip laag die in het bad zit niet langer uitglijden.

Meer informatie over sanitaire hulpmiddelen? Bij Sani Assist zijn ze gespecialiseerd in sanitaire hulpmiddelen voor zorginstellingen.

Gerelateerde berichten

Microdosering van psilocybine: een nieuwe horizon in mentaal welzijn

In de afgelopen jaren heeft de interesse in microdosering van psychedelica, met name psilocybine, een opvallende opmars gemaakt. Psilocybine, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden