Ben jij van plan om langer dan 1,5 uur te gaan trailen? Dan kan voldoende drinken en voeding zeker niet ontbreken. Voornamelijk voedsel is een belangrijke factor, aangezien voedsel voor de juiste energie kan zorgen. Toch is niet ieder voedsel goed geschikt voor trailrunning. Lees snel verder voor een compleet overzicht van welke voeding het best geschikt is voor trailrunning.

Voedsel voor een trailrun wedstrijd

Als je een wedstrijd gaat lopen, is het aan te raden om voorafgaand aan de wedstrijd je inname van complexe suikers te verhogen. Door dit te doen zorg je voor een goede energiereserve, waardoor je de trailrun beter volhoudt. Zorg ervoor dat je de dagen voordat je de wedstrijd gaat lopen bij iedere maaltijd voldoende zetmeel eet. Denk hierbij aan rijst, pasta en aardappelen.

Trailrunnen in normale omstandigheden

Trailrunning tijdens normale omstandigheden vraagt om andere voedsel dan een wedstrijd. Bij trailrunnen in normale omstandigheden is het vooral belangrijk dat je voor de nodige koolhydraten tijden de inspanning zorgt. Deze koolhydraten kun je sneller omzetten in energie, wat je tijdens het trailrunnen gelijk kunt gebruiken. Voorzie jezelf altijd van voldoende graanrepen, energiegel en/of fruit jellies. Verder kun je ook voedsel zoals (griekse) yoghurt met blauwe bessen, wat ontbijtgranen of een banaan met pindakaas eten. Bij een kortere trailrun is een halve portie vaak voldoende.
Naast het eten is het ook aan te raden om minimaal 1,5 liter water mee te nemen. Dit kan ook water zijn met een scheutje limonade of een mespuntje zout. Voordat je gaat trailrunnen kun je gewoon normale voeding eten die je goed bevalt. Denk hierbij aan brood, fruit, nootjes, sportvoeding, kaas en al het andere wat je normaal gesproken eet en lekker vindt.

Voedsel voor een langere trailrun

Ga je langer dan 1,5 uur lopen? Dan is het aan te raden om meer eten mee te nemen dan je denkt nodig te hebben. Dit komt doordat een trailrun vaak uit kan lopen, waardoor je wat langer onderweg bent. Je wilt in dit geval niet de kans lopen dat je te weinig eten bij je hebt, waardoor je niet voldoende energie hebt om de trailrun goed af te kunnen maken.