Vitaal in balans

Wat zijn de meest voorkomende tandproblemen?

Tandarts

Wat zijn de meest voorkomende tandproblemen?

Geplaatst op

Tandproblemen zijn nooit leuk, maar het goede nieuws is dat ze meestal goed te voorkomen zijn. Tweemaal daags je tanden poetsen, regelmatig flossen, goed eten en eens in de zoveel tijd de tandarts bezoeken, zijn stappen in de goede richting. Een aantal dingen leren over de meest voorkomende tandproblemen kan ook  helpen met het vermijden van tandproblemen. Hier is een lijst van de meest voorkomende.

Slechte adem

Slechte adem, ook wel halitose genoemd, kan best wel gênant zijn. Een slechte adem laat altijd een onverzorgde indruk achter op mensen en is dus zeker niet leuk om te hebben. Volgens een tandheelkunde studie hebben 85% van de mensen die een consistente slechte adem  een infectie in hun mond die verholpen kan worden. Ga dus met een slechte adem naar de tandarts en laat het verhelpen.

Tandbederf

Tandbederf of ook wel cariës genoemd is de meest voorkomende infectieziekte in de wereld. Cariës is een demineralisatieproces van het tandweefsel. Dit gebeurt wanneer plak op de tand suiker uit eten in zich opneemt. Dit combinatieproces produceert zuur wat het tandglazuur dan aanvalt. De beste manier om tandbederf te voorkomen is tweemaal daags poetsen en regelmatig flossen.

Tandvleesontsteking

Tandvleesontsteking is een ontsteking van het tandvlees. Het is ook de voornaamste reden van tandverlies voor volwassenen. Tandvleesontsteking komt het meest voor bij 30+’s. Deze ontsteking zien we vaak onder rokers. Diabetes kan ook het risico op tandvleesontsteking verhogen. De symptomen van tandvleesontsteking zijn bloedend en gevoelig tandvlees.

Gebroken tand

Een gebroken tand kan ontstaan door een ongeluk waarmee je mond in aanraking is gekomen met een hard object of het kan komen door het kauwen van hard voedsel. Een gebroken tand kan erg pijnlijk zijn. We adviseren daarom ook om meteen naar de tandarts te gaan als je dit hebt. Voor meer informatie over de symptomen van tandproblemen en hoe je ze kunt verhelpen verwijzen we je door naar de tandarts Amsterdam.

 

 

 

Gerelateerde berichten

Microdosering van psilocybine: een nieuwe horizon in mentaal welzijn

In de afgelopen jaren heeft de interesse in microdosering van psychedelica, met name psilocybine, een opvallende opmars gemaakt. Psilocybine, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden