Vitaal in balans

Welke fouten worden er veel gemaakt in de sportschool?

Welke fouten worden er veel gemaakt in de sportschool?

Geplaatst op

Sporten is voor veel mensen erg belangrijk. De redenen waarom fitness zo populair is, is omdat men er tegenwoordig graag goed uit ziet. Overal in Nederland schieten de fitness scholen uit de grond, het aantal is de laatste jaren verdriedubbeld en het aantal groeit nog steeds. In deze fitness scholen lopen altijd instructeurs rond welke als taak hebben om ervoor te zorgen dat de oefeningen op de juiste manieren worden uitgevoerd, echter kunnen hun niet alles in de gaten houden. Er worden dan ook nog steeds veel fouten gemaakt, welke zijn dit precies?

Het hebben van te hoge verwachtingen

Er zijn meerdere doelen waardoor mensen een abonnement afsluiten met een sportschool. De een is misschien wel te zwaar en zou graag veel vet willen verliezen terwijl een ander iemand misschien wel heel mager is en juist gespierd wilt worden. Het is fout om te denken dat de gewenste resultaten binnen enkele maanden bereikt zullen worden, hier kan wel een aantal jaren overheen gaan. Als je al die tijd heel veel traint en streng op je voeding let zullen deze jaren heel erg lang aanvoelen. Realistische doelen zijn heel belangrijk voor een gezonde levensstijl.

Geen doelen hebben

Toch is het wel erg belangrijk om een doel te hebben, zonder doel heb je vaak geen motivatie om te gaan sporten aangezien je nergens naartoe werkt. Ook helpt een doel om je resultaten meetbaar te maken, zodat je kunt zien wat wel en wat niet werkt. Hierdoor zul je uiteindelijk effectiever kunnen trainen.

Gelijk te zwaar trainen

Het is ook belangrijk om niet gelijk veel te zwaar te gaan trainen, hierdoor kan je je spieren beschadigen. Voornamelijk de mannen maken hier zich nog al eens schuldig aan, vaak gaan zij helemaal tot het gaatje. Het is echter verstandiger om de belasting geleidelijk op te voeren en om altijd nog wat energie in de tank te hebben.

Verkeerd uitvoeren van oefeningen

Om bepaalde doelen te halen is het belangrijk dat je het sporten en gezond eten voor een lange tijd volhoudt. Het is dan ook heel vervelend als je door het verkeerd uitvoeren van een oefening een blessure oploopt. Het is belangrijk om goed de tijd te nemen om alle oefeningen met de juiste techniek uit te voeren. Vaak hebben mensen eigenlijk helemaal geen zin om te sporten en verplichten ze zichzelf om te gaan, hierdoor doen ze onbewust alle oefeningen snel afronden. Dit kan ervoor zorgen dat ze niet goed op de techniek letten, wat weer voor blessures kan zorgen. Personal training kan je hierbij ook helpen, een personal trainer zal er voor zorgen dat alles goed wordt uitgevoerd en dat je gemotiveerd blijft.

Gerelateerde berichten

Microdosering van psilocybine: een nieuwe horizon in mentaal welzijn

In de afgelopen jaren heeft de interesse in microdosering van psychedelica, met name psilocybine, een opvallende opmars gemaakt. Psilocybine, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden