Vitaal in balans

Welke soorten collageen zijn er?

Welke soorten collageen zijn er?

Geplaatst op

Als je 2 seconden op social media bent geweest weet je dat collageen op dit moment HOT is.

Iedereen gebruikt het en stopt het in zo’n beetje alles. Heck, we aten net wat lekkere paleo chocolade courgette brood met het vorige week!

Maar, wat is het? Wat doet het? Moet je het gebruiken? Ik ben hier om al je brandende collageen vragen te beantwoorden, zodat je je GEINFORMEERD kunt voelen!

Wat is Collageen?

Collageen is een AMAZING eiwit dat ZO VEEL positieve voordelen biedt aan ons lichaam! Collageen heeft veel verschillende soorten en elk van die soorten biedt voordelen voor ons haar, huid, nagels en botten!

Zoals ze zeggen, collageen is de “fontein van JEUGD”, gewild bij velen die een jonge, levendige huid willen behouden.

En dat is, uhh, wij allemaal toch? Juist.

Hoeveel soorten collageen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten collageen – 16, om precies te zijn. Echter, de meest onderzochte soorten collageen zijn:  Types I, II en III.

Type I collageen en Type III collageen komen het meest voor in ons lichaam. Type I collageen wordt gebruikt voor sterk haar, huid, nagels en botten. Type III wordt voor hetzelfde gebruikt!

Hoewel type II collageen minder voorkomt in ons lichaam, biedt het nog steeds grote voordelen voor het ouder wordende lichaam door het bevorderen van de gezondheid van de gewrichten en het kraakbeen!

Leestip: wat is de beste collageen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen van collageen?

Zoals hierboven beschreven, zijn Collageen Type I en Type III de meest voorkomende soorten collageen in ons lichaam. Deze twee soorten collageen bevorderen de gezondheid van haar, huid, nagels en botten.

Collageen type I en III verhogen de elasticiteit van de huid, minimaliseren rimpels en zorgen voor een jeugdige glans! Deze Collageen types helpen ook botten en nagels te versterken. Dat hebben we allemaal nodig!

Collageen type I en III stimuleert ook de productie van aminozuren, in het bijzonder Glycine.

Je ogen worden glazig, toch? Wat is GLYCINE?

Glycine is het aminozuur dat verantwoordelijk is voor het opbouwen van spieren en het verbranden van vet. Het is super belangrijk!

Een ander voordeel van deze soorten collageen is het stimuleren van gezond haar. Deze soorten collageen zorgen ervoor dat we DIK en gezond haar hebben! Denk aan “Pantene Pro-V” commercial soort awesome-ness!

Het bevordert echt de natuurlijke gezondheid; en in het proces, vertraagt ook haaruitval!

Collageen Type II is de vorm van collageen die de gezondheid van de gewrichten en het kraakbeen bevordert.

Door de gewrichten te ondersteunen, kan dit type collageen de progressie van artritis verminderen! Collageen Type II bestaat uit: glucosamine, chondroïtine en hyaluronzuur.

Als we allemaal ouder worden, neemt dit type collageen aanzienlijk af.

Daarom, om de voordelen die dit type collageen te bieden heeft te blijven verkrijgen, is het essentieel om onze voeding aan te vullen met de supplementen die natuurlijk collageen bevatten!

Hoe kan ik collageen aan mijn dieet toevoegen?

Zoals je ongetwijfeld al op social media hebt gezien, zijn er nu veel producten op de markt die natuurlijke collageen als supplement aanbieden.

Het is SUPER belangrijk om verstandig te kiezen, en alleen producten te kiezen die biologisch en natuurlijk zijn.

Het is ook aan te raden om deze producten te nemen met citrusvruchten, sinaasappelsap of supplementen die vitamine C bevatten. Vitamine C werkt eigenlijk als een co-enzym om een betere absorptie van het collageen mogelijk te maken, wat zorgt voor extra voordeel en een betere absorptie.

De voordelen van collageensupplementen zijn geëvalueerd in gepubliceerde medische studies. Deze medische studies hebben bewezen dat het toevoegen van oraal collageen aan je dagelijkse routine de elasticiteit van onze huid kan verhogen, samen met andere voordelen. Medisch onderzoek heeft bewezen dat er wel degelijk voordeel te halen valt uit het toevoegen van dit supplement aan uw dieet!

Gerelateerde berichten

Microdosering van psilocybine: een nieuwe horizon in mentaal welzijn

In de afgelopen jaren heeft de interesse in microdosering van psychedelica, met name psilocybine, een opvallende opmars gemaakt. Psilocybine, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden