Vitaal in balans

Zit je niet lekker in je vel? 3 tips om je iets beter te voelen

Zit je niet lekker in je vel? 3 tips om je iets beter te voelen

Geplaatst op

Voel je je niet zo goed vandaag? Wil niks lukken en voelt het alsof de hele wereld tegen je is? We zitten allemaal wel eens iets minder lekker in ons vel en daar is helemaal niks mis mee. Het is belangrijk dat je het uitspreekt naar jezelf en ermee aan de slag gaat. Anders kun je namelijk in een negatieve spiraal terecht komen en misschien wel een burn-out krijgen. We snappen natuurlijk dat het probleem niet in een dag is opgelost, maar er zijn wel een aantal dingen die je kunnen helpen bij het beter voelen.

Accepteer jezelf

We snappen heel goed dat je het liefst de hele dag blij bent en verschillende activiteiten onderneemt, maar soms lukt dit gewoon niet. Het is belangrijk dat je accepteert wat er aan de hand is. Blijf niet weken ontkennen, maar ben er bewust van dat je je even niet goed voelt. Als je gewoon verder gaat met je normale leven, kun je op een gegeven moment instorten en dan ben je nog verder van huis. Voel je je echt even niet lekker? Neem dan voldoende rust en zeg die ene afspraak af of verplaats je taken naar een andere dag. Accepteer dat alles even niet gaat zoals je het wilt. 

Blijf in contact

Voldoende rust is belangrijk, maar het is niet goed om 24/7 thuis te blijven zitten. Ga op zoek naar een activiteit die jij leuk vindt en niet al te veel moeite kost. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een wandeling of begin met hobby schilderen. Doordat je jezelf ontspant, zul je minder aan je problemen denken. Daarnaast kan het helpen om in contact te blijven met anderen. Je hoeft natuurlijk niet elk weekend op stap te gaan, maar kijk eens een film met een vriendin of ga uit eten met je partner. 

Ga in therapie

Voel je je al een hele tijd niet goed? Dan is het misschien verstandig om met iemand te gaan praten. Dit kan met iemand in je omgeving zijn, maar dit hoeft niet. Het kan namelijk ongemakkelijk voelen om je problemen met een dierbare te bespreken. Een psycholoog of therapeut helpt je met het bespreekbaar maken van problemen en zoekt samen met jou naar een oplossing. Er zijn verschillende soorten therapieën, dus je kunt zelf kiezen welke jij het prettigst vindt. Denk bijvoorbeeld aan relatietherapie als je relatieproblemen met je partner ondervindt of gezinstherapie als het thuis niet meer helemaal lekker loopt.

Gerelateerde berichten

Microdosering van psilocybine: een nieuwe horizon in mentaal welzijn

In de afgelopen jaren heeft de interesse in microdosering van psychedelica, met name psilocybine, een opvallende opmars gemaakt. Psilocybine, het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden