Sushi is er in allerlei soorten en maten. De meest bekende is de maki. Daarnaast zijn er nog heen heleboel soorten sushi die je moet proberen. In dit blog vertellen we je alles over de 5 bekendste sushi:

 

Maki

Zoals gezegd is maki de bekendste sushi. De maki wordt gemaakt van een vulling van groenten of vis, rijst en zeewier. Maki betekent letterlijk “gerold”. De ingrediënten worden door middel van een bamboe mat opgerold tot een rol sushi. Deze rollen worden vervolgens in kleine stukken gesneden.

 

Temaki

De temaki is te herkennen aan het kegelvormige uiterlijk. De vulling van de sushi is aan de bovenkant zichtbaar. Ook is dit één van de weinige soorten sushi die je niet in één hap hoeft op te eten. Ook is het gebruikelijk om de temaki met de hand te eten.

 

Uramaki

De uramaki heeft vaak meerdere soorten vullingen, zowel aan de binnen- en buitenkant. Uramaki staat daarom ook bekend als de inside-out sushi. De vulling zit namelijk zowel aan de binnen- als buitenkant, letterlijk binnenstebuiten dus.

 

Narezushi

Een minder bekende soort sushi in Nederland is de Narezushi. De letterlijke vertaling van deze sushi is ‘volwassen sushi’. De sushi wordt zo genoemd omdat de vis tot ongeveer 6 maanden wordt gerijpt voordat deze wordt opgegeten. Deze traditionele Japanse sushi vind je bijna niet in Nederland.

 

Nigiri

De nigiri is een sushi waarbij een stukje vis op een bolletje van rijst wordt gelegd. Oorspronkelijk zat er tussen de vis en de rijst een beetje wasabi, om de sushi wat pittiger te maken. In de meeste All-You-Can-Eat restaurants in Nederland wordt de wasabi los geserveerd, omdat niet iedereen van pittig eten houdt.

 

Sushi proeven bij een All You Can Eat restaurant

Altijd al eens alle soorten sushi willen proeven? Wij raden je dan aan om een all you can eat restaurant in de buurt een keer te bezoeken, zoals bijvoorbeeld Restaurant Ida. Liever sushi laten bezorgen? Dan raden wij Shabu To Go aan.